Seznam trgovin Tuttocapsule v Sloveniji
Dostava v Sloveniji
Izdelki v akciji
Seznam trgovin Tuttocapsule v Sloveniji
Dostava v Sloveniji
Izdelki v akciji
Raziskovanje bogate raznolikosti kavnih zrn: Robusta in Arabica

Kava je svet kompleksnosti, arome in umetnosti, v osrčju katere sta dve pomembni sestavini: kavna zrna Robuste in kavna zrna Arabice.

V tem članku se bomo poglobili v razlike, edinstvene značilnosti in okuse, ki nam jih ponujata ti dve vrsti kavnih zrn.

Zrna robuste: Močna in odporna

Kavna zrna Robusta, znanstveno znana kot Coffea canephora, so močna in izrazita, natančno tako kot pove njihovo ime – robusten okus, robustna kava.

Zrna uspevajo v nižjih nadmorskih višinah in so poznana po svoji odpornosti na škodljivce in bolezni. Zaradi hitrega zorjenja pri višjih temperaturah zrna Robuste vsebujejo več kofeina, v primerjavi z zrni Arabice. Pogosto zrna Robuste nosijo zemeljske, oreščkaste in včasih celo rahlo grenke note, so zelo intenzivna in zelo izrazita.

Rezultat je kava, ki ima močan okus in se pogosto uporablja kot osnova za mešanice espressa predvsem zaradi svoje bogate kreme in intenzivnih okusov.

Zrna Arabice: Eleganca ob vsakem požirku

Kavna zrna Arabica, znanstveno znana kot Coffea Arabica, so pogosto povezana z bolj prefinjenimi in nežnimi niansami kavnih okusov.

Arabica uspeva v višjih nadmorskih višinah z nižjimi temperaturami, kar vodi v počasnejši proces zorenja, ki prispeva k razvoju bolj kompleksnejših arom in okusov. Okus kave Arabica je simfonija subtilnosti. Lahko vas presenetijo sadne, cvetlične ali celo čokoladne arome, odvisno od posamezne regije, zemlje in metod obdelave. Zrna Arabice na splošno vsebujejo manj kofeina kot zrna Robusta, kar daje bolj nežno in manj intenzivno kavo, idealno za počasno uživanje.

Popolna harmonija: Mešanje in igra okusov

Pražarji kave in navdušenci pogosto cenijo edinstvene lastnosti tako zrn Robuste kot Arabice, Prepoznajo, da vsaka vrsta prispeva nekaj posebnega v svoji aromi in okusu.

Pogumna moč Robuste lahko doda polnost in globino mešanicam, medtem ko zapleteni okusi zrn Arabice omogočajo nežno kompleksnost.

Z veščim mešanjem teh zrn pražarji ustvarjajo profile kave, ki zadovoljijo različne preference uporabnikov. Ne glede na to, ali iščete poživljajočo jutranjo osvežitev ali prefinjen popoldanski užitek, vedno se najde mešanica, ki ustreza vašemu okusu. Na poti v svojo kavno pustolovščino Ko se podate na svoje kavno potovanje, razmislite o različnih okusih in doživetjih, ki jih zrna Robuste in Arabice ponujata.

Rezultat naše strasti in ljubezni do kave je pripeljal do tega, da na spletni strani Tuttocapsule.si in v naših trgovinah po celotni Sloveniji, imamo v ponudbi različne znamke in vrste kav, ki ponujajo obe vrste zrn in njihove mešanice.

Od kavnih zrn mono Arabice Illy Iperespresso (Classico, Intenso, Guatemala, Brazil, Etiopia, India, Costa Rica, Forte…), ki pripovedujejo čudovito zgodbo o svojem izvoru, do robustnih mešanic (Dolce Gusto), ki prebudijo vaše čute.

Vabimo vas, da raziščete naš izbor svetovno znanih proizvajalcev kave in kavnih kapsul ter odkrijete lastne favorite. Poglobite se v svet kave, kjer je vsak požirek kave lahko edinstveno doživetje. Pridružite se nam pri odkrivanju čarobnega sveta zrn Robusta in Arabica ter nadgradite svojo izkušnjo pitja kave z različnimi okusi, ki jih nudi vsaka edinstvena vrsta.

Prebudite svoje čute in uživajte ob vsaki skodelici kavi.

Product added to wishlist
Product added to compare.